Kanovaren

Kanovaren

Rivier de Regge

Aktief Overijssel is gelegen aan het Overijssels kanaal, op een afstand van 500 meter ziet u de kruising met de Regge al. Bij elke bocht waant u zich in een nieuwe wereld. Vanaf Hancate is de ooit gekanaliseerde Regge door het waterschap weer teruggebracht tot zijn oorspronkelijke waterloop. Het is een prachtig natuurgebied geworden waar de Regge nu met haar vele bochten doorheen kronkelt. Dus mocht je vanaf de aanlegsteiger bij Hancate stroomafwaarts vertrekken, zorg er dan voor dat je de waterloop rechts aanhoudt om volop te kunnen genieten. De oude loopt is zo ingedamd dat alleen bij een hoge waterstand het water vrij spel heeft in de "oude" gekanaliseerde loop.

Een uurtje kanovaren

Ontspannend peddelen, genieten en veel plezier, dat is Kanovaren bij Aktief Overijssel! De route start bij onze aanlegsteiger, direct gelegen naast onze accommodatie. Kanovaren, een van de groene arrangementen van Aktief Overijssel, biedt méér dan alleen prachtige natuurgebieden, mooie plekjes aan de waterkant of veel spetterplezier. Kanovaren geeft vooral de mogelijkheid om een dagje gezellig en sportief met elkaar bezig te zijn. Voor familie, vrienden, bedrijven, scholen of andere instellingen een leuke invulling van het jaarlijkse uitje.

Het groenste arrangement van Aktief Overijssel

Wat is er nu leuker dan de Regge te ontdekken per kano? Steeds weer raken de bezoekers onder de indruk van de serene rust op het water. U kunt rustig, ontspannen peddelen want u gaat stroomafwaarts op het riviertje de Regge. Geniet van het mooie landschap met grazende koeien, wuivende rietkragen en avontuurlijke houtwallen. En als u rustig de tijd neemt, ziet u misschien de ijsvogel. Onze bezoekers waarderen vooral de vrijheid. U krijgt de gehele dag de tijd om de tocht af te ronden. Aktief brengt u naar het startpunt tot uiterlijk 13:00 uur. Om vanaf daar terug af te zakken naar Aktief Overijssel. U kiest uit verschillende afstanden zelf de lengte van uw afzaktocht.

U kunt uw programma uitbreiden met een hapje of drankje van onze menukaart. Of wilt u liever een royaal verzorgde picknick voor onderweg? Of u kunt na afloop gewoon genieten op ons terras. Met Aktief Overijssel bent u altijd goed uit.

Canadese Kano of Kajak huren?

Een kano wordt bestuurd met een enkelbladige peddel of steekpeddel, een kajak met een dubbelbladige peddel. Een ander verschil is dat het dek van de kano open is terwijl het dek van de kajak behalve de zitopening, helemaal gesloten is. De Canadese kano is zeer stabiel en uitermate geschikt voor de verhuur. Voordat u vertrekt, krijgt u van onze gecertificeerde instructeurs een duidelijke instructie over de techniek van kanovaren. De kajak is minder stabiel en uitermate geschikt voor de actieve kanovaarder. De kajak is snel en wendbaar in het water, maar bij onvoldoende techniek slaat de kajak eerder om. Spatzeilen zijn gratis beschikbaar, evenals zwemvesten en waterdichte tonnetjes voor proviand en waardevolle goederen.

Mogelijkheden voor kanovaren

Een uur varen:
1 uur Kanovaren Canadese Kano of twee persoons Kajak € 15,00 per uur per kano
1 uur Kanovaren Kajak 1-persoons € 9,50 per uur per kajak
 
Een dagdeel varen (4 uur):
Canadese Kano of twee persoons Kajak voor een dagdeel € 27,50 per 4 uur per kano
Kanovaren voor een dagdeel 1-persoons Kajak € 20,00 per 4 uur per kajak
 
Een dag varen (8 uur):
Canadese Kano of twee persoons Kajak voor een dag € 40,00 per dag per kano
Kanovaren voor een dag 1-persoons Kajak € 30,00 per dag per kajak
 
Absolute topper: Kano Afzaktocht bij Aktief Overijssel
Afstand: 11 kilometer
Canadese Kano of twee persoons Kajak € 32,50 per kano
1-persoons Kajak € 22,50 per kano

Faciliteiten

Aktief Overijssel biedt u:

  • gratis gebruik van douche- en kleedruimten
  • gratis gebruik van zwemvesten
  • gratis gebruik van waterdichte bagagetonnetje
  • gratis terugbrengservice vanaf alle gekozen eindpunten naar Aktief Overijssel
  • een uitgebreide lunch- /menukaart voor lekkerbekken en levensgenieters
  • een uitgebreide keuze van speciale bieren

€ 0.00 p.p.

Deze activiteit doe je ook bij

Zomer kinderfeestjes

Vraag meer informatie

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Graag informatie over:


Naam feest / arrangement
Aantal personen
Opmerkingen
Vraag: 1+3 =