Schot in de Roos

Schot in de Roos

Kijken, mikken, raken! Dat is het in het kort. Alle activiteiten hebben iets met schieten en voor de afwisseling pak je even de fietstrein. Een schot in de roos voor de meer sportievelingen onder jullie, met een scherp oog.

11.00 uur    Ontvangst bij Aktief Overijssel met koffie/thee + krentenwegge.
11.30 uur     Handboog-, Buks-, en Blaaspijpschieten
13.00 uur     Lunchbuffet
14.00 uur     Tocht per fietstrein
16.00 uur     Klootschieten
17.00 uur     In ons restaurant staat een heerlijk buffet de luxe voor u klaar.
19.00 uur     Einde programma.

De activiteiten:

Handboogschieten

Wie raakt de appel en wie niet?
We gaan terug naar de tijd van Robin Hood en Sherwood Forest. Wie heeft het scherpste oog en wie is een natuurtalent? Daar komen we vanzelf achter. Wie de meeste pijlen in de roos schiet, is de Robin Hood van de middag.
Wij gebruiken een recurveboog. De recurveboog heeft uiteinden die van de boogschutter afbuigen (re-curve). Voorafgaand en tijdens het schieten vertelt de ervaren instructeur je alles over de diverse schiettechnieken. Wij oefenen op een schietroos, dus geen appels op hoofden. Zo blijft iedereen gezond.
In plaats van handboogschieten kun je ook buksschieten.

Buksschieten

Wat sommige nog met een proppenschieten kunnen raken? Onvoorstelbaar! Die hebben vast geoefend met buksschieten bij Aktief Overijssel. Met onze luchtdruk geweren kunt je na een korte instructie oefenen met de juiste richting.... en daarna de roos proberen te raken.
Schieten kan iedereen. In de juiste richting schieten leren de meeste ook snel, maar raken…. Kom gewoon vaak terug, dan lukt het steeds beter.

Blaaspijpschieten

De ideale schietsport voor kinderen!
Een van de meest veilige schietsporten is blaaspijpschieten. We noemen het ook wel “pijltjes schieten”. De Indianen waren er erg bedreven in. Het is een efficiënte en geruisloze manier om je doel te treffen. Gebruikten de Indianen giftige pijlen, wij houden het bij gewone pijltjes die hooguit de ballonnen van je tegenstander lekschieten. En dan moet je nog goed je best doen ook.

Fietstrein

Een topper van Aktief Overijssel.
Het is een soort van 'zwaan-kleef-aan', maar dan met fietsen. Vanaf 2 tot 62 personen koppelen we de fietsen aan elkaar tot één grote fietstrein. Het zijn 2-persoons fietsen die niet kunnen omvallen en omdat ze gekoppeld zijn, kun je het trappen ook aan iemand anders overlaten. Zo heb je alle tijd om de schitterende omgeving te zien. De rivier de Regge, de mooie weilanden, de bossen en de heuvels.

Klootschieten

We hebben het over een echte Twentse volkssport. Het is een speelse uitdaging waar je wandelend een parcours over (on)gebaande wegen in het buitengebied aflegt.
De bedoeling van het spel is om met een kloot (houten bal gevuld met lood) in zo min mogelijk worpen een uitgestippelde route af te leggen. De hindernissen worden gevormd door de natuurlijke omgeving van zandpaden, watergangen en techniek om de kloot zo goed mogelijk te sturen.

Vanaf 20 personen

Prijs: 59,50 p.p.

Extra mogelijk:

Koud/warm buffet compleet: meerprijs:  € 7,50 p.p.
Drankenbuffet tijdens eten (17.00 -19.00) € 10,- p.p. Liever de gehele dag vrij & onbeperkt drinken? dat kan voor €20,00 p.p.

vanaf 20 personen

Prijs: € 59.90 p.p.

Bel Aktief Overijssel 0572-330 926 voor informatie / reservering of vul het onderstaand formulier in.

Vraag meer informatie

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Graag informatie over:


Naam feest / arrangement
Aantal personen
Opmerkingen
Vraag: 5-2 =