Image Alt

Fietsen

15.00 p.p vanaf 2 personen per dag

Hellendoorn

Hellendoorn is een gemeente en een dorp in de Nederlandse provincie Overijssel op/bij de grens van Salland en Twente. De gemeente Hellendoorn maakt deel uit van de plusregio Regio Twente, maar behoort historisch gezien tot Salland. De gemeente bestaat uit de dorpen Hellendoorn, Nijverdal, Haarle, Daarle en Daarlerveen. Aktief Overijssel grenst met haar ruim opgezette accommodatie aan de Sallandse Heuvelrug, de Lemelerberg, het Pieterpad en het riviertje de Regge.

Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. De route heeft een aanzienlijke lengte van circa 492 kilometer. Deze is onderverdeeld in 26 etappes., etappe 19 gaat van Ommen – Hellendoorn en vlak langs Aktief Overijssel. U kunt dus vanaf ons ook een gedeelte volgen.

Sallandse Heuvelrug

Aktief Overijssel ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Dit bijzondere stukje natuur is deels uitgeroepen tot Nationaal Park. In het park bent u omringd met niets anders dan prachtige uitgestrekte heidevelden, weidse uitzichten en volle bossen. U treft de Schotse Hooglanders aan de westkant van het park en heeft u geluk treft u nog een korhoen aan. Een genot om door te wandelen of te fietsen.

De Regge

De Regge is een Overijsselse rivier. Ze begint bij Landgoed Westerflier ten zuidwesten van Diepenheim en bestaat uit de Boven-Regge (Diepenheim-Rijssen), de Midden-Regge (Rijssen-Hellendoorn) en de Beneden-Regge (Hellendoorn-Ommen). De rivier mondt bij Ommen uit in de Overijsselse Vecht.

De Lemelerberg

Op steenworp afstand van Aktief Overijssel treft u ook de Lemelerberg. De Lemelerberg is met 77 meter hoogte, een van de hogere punten in Overijssel. Het natuurgebied de Lemelerberg is een divers gebied bestaande uit bos en heide. Het gebied spreekt zeker tot uw verbeelding als u hier de herder met zijn schaapskudde aantreft, een vertrouwd en oer-Hollands gezicht.

Op de fiets, genieten door de afwisselende omgeving van Salland

Actief de streek verkennen is een goede manier om kennis te maken met al het mooie dat de omgeving rond Hellendoorn te bieden heeft. Met de fiets over de Sallandse Heuvelrug of Lemelerberg, een tochtje langs de Regge of een afwisselende tocht door de kernen en buurtschappen. De hele omgeving is goed bereikbaar door uitstekende fietspaden en duidelijke routeaanduidingen.

Fietsen langs knooppunten

Voor de fietsers een uitgebreid fietsroutenetwerk met legio fietsknooppunten, waarbij u zelf een route kunt uitstippelen. U beslist zelf waar u wilt starten, hoeveel kilometer u wilt fietsen en door welke omgeving u wilt fietsen. Als u Aktief Overijssel in uw route opneemt, kunt u hier pauzeren met een  kop koffie en huisgemaakt appelgebak, of vers boerenschepijsje. Of u besluit uw tocht bij ons met een aperatief en borrelgarnituur of maakt u een keuze uit onze menukaart. Met Aktief Overijssel bent altijd goed uit.

Fiets via routes

De volgende routes komen onder andere langs Aktief Overijssel:

  • Rondje Hellendoorn (geheel bewegwijzerde ANWB fietstroute van 36 km)
  • Drie Hancate Routes (19, 25 en 40 km)
  • Aktief Overijssel ligt aan ANWB fietsknooppunt 85

Aktief Overijssel biedt de fietsers:

  • Gratis (bewaakte)parkeerruimte, u parkeert uw auto gedurende uw fietstocht
  • Gratis oplaadpunt voor elektrische fietsen
  • Officieel ANWB- reparatiepunt met hulpmaterialen en zelfs service voor onderweg
  • Fietsverhuur (3 versnellingen) – €15,- per fiets per dag
  • Uitgebreide menukaart, inclusief samen te stellen tot een lunchpakket

    Meer weten? Bel 0572-330 926 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn op alle dagen bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.