Image Alt

Gender Reveal Party

14,95 p.p. vanaf 10 personen

Nu de babyshower helemaal is ingeburgerd in Nederland, is de volgende trend uit Amerika overgewaaid: de gender reveal party bij Aktief Overijssel. Op dit feest onthullen aanstaande ouders op een originele manier het geslacht van hun ongeboren kind.

In Nederland is het nog niet gebruikelijk, maar in Amerika maken veel aanstaande ouders er graag een officieel moment van: het onthullen van het geslacht van hun ongeboren baby. Dit doen ze door het organiseren van een gender reveal party.

Bij een gender reveal party zijn, anders dan bij een babyshower, beide aanstaande ouders aanwezig. Ze organiseren dit feestje zelf (is dus geen verrassing) en kunnen uitnodigen wie ze willen. Meestal wordt ervoor gekozen de mensen uit te nodigen die het dichtst bij hen staan, zoals familie en beste vrienden. Maar wil jij ook je collega’s en buren uitnodigen bij Aktief Overijssel? Doe wat je wil, het is jullie feestje.

De onthulling

De onthulling door middel van een taart komt het meest voor, maar het kan ook anders:

 • Ballon laten knappen: er zijn speciale gender reveal ballonnen te koop. Ze zijn er in verschillende maten van klein (voor elke gast één) tot heel groot. In de ballon zit roze of blauwe confetti. Als je ’m laat knallen, weet iedereen in één klap of je een meisje of jongen verwacht.
 • Confettikanon: de speciale gender reveal confettikanonnen houden je nog even in spanning tot je ’m laat afgaan en je aan de kleur confetti ziet of het een jongen of een meisje wordt.
 • Cupcakes: laat in plaats van één grote taart, een heleboel cupcakes maken met roze of blauwe vulling. Geef iedereen er een, maar vergeet er niet bij te zeggen dat er niet vast gesnoept mag worden tot jullie het startsein geven.
 • Piñata: je kunt een piñata (een in allerlei vormen verkrijgbare figuur van papier-maché) laten vullen met roze of blauwe snoepjes die eruit vallen als er heel hard op wordt geslagen. Het liefst door iemand met een blinddoek om, zoals de aanstaande vader en/of moeder. Succes verzekerd.

Zelf geen zin om de troep in huis te hebben of je vind het gewoon een fijn gevoel dat iemand de organisatie uit jouw handen neemt? Laat Aktief Overijssel jouw Gender Reveal party organiseren en het is gegarandeerd een leuk feest!

Wij zorgen voor:

 • Ballonnen of een taart(met blauw of roze binnenin)
 • Versiering (baby blauw en baby roze)
 • Koffie/thee bij aankomst
 • Enthousiast personeel

Optioneel:

 • Warm/koud buffet of Barbecue
 • Borrelhapjes
 • Onbeperkt drinken voor €10,- gedurende twee uur (excl. buitenlands gedistilleerd)
 • Aanvullende activiteiten. Is het een jongen, dan bijvoorbeeld schieten of quadrijden en is het een meisje dan beachvolleybal of de escaperoom. Geheel aan jullie zelf!

Meer weten? Bel 0572-330 926 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn op alle dagen bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.