Image Alt

Wandelen

€ 0.00 p.p.

Hellendoorn is een gemeente en een dorp in de Nederlandse provincie Overijssel op/bij de grens van Salland en Twente. De gemeente Hellendoorn maakt deel uit van de plusregio Regio Twente, maar behoort historisch gezien tot Salland. De Gemeente bestaat uit de dorpen Hellendoorn, Nijverdal, Haarle, Daarle en Daarlerveen.

Aktief Overijssel grenst met haar ruim opgezette accommodatie aan de Sallandse Heuvelrug, de Lemelerberg, het Pieterpad en het riviertje de Regge.

Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 492 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. Etappe 19 gaat van Ommen – Hellendoorn.

Sallandse heuvelrug

Aktief Overijssel ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Dit bijzondere stukje natuur is deels uitgeroepen tot Nationaal Park. In het park bent u omringd met niets anders dan prachtige uitgestrekte heidevelden, weidse uitzichten en volle bossen. U treft de Schotse Hooglanders aan de westkant van het park en heeft u geluk treft u nog een korhoen aan. Een genot om door te wandelen of te fietsen.

De Regge

De Regge is een Overijsselse rivier. Ze begint bij Landgoed Westerflier ten zuidwesten van Diepenheim en bestaat uit de Boven-Regge (Diepenheim-Rijssen), de Midden-Regge (Rijssen-Hellendoorn) en de Beneden-Regge (Hellendoorn-Ommen). De rivier mondt bij Ommen uit in de Overijsselse Vecht.

De Lemelerberg

Op steenworp afstand van Aktief Overijssel treft u ook de Lemelerberg. De Lemelerberg is met 77 meter hoogte, een van de hogere punten in Overijssel. Het natuurgebied de Lemelerberg is een divers gebied bestaande uit bos en heide. Het is niet onoverkomelijk dat u hier de herder met zijn schaapskudde treft, een prachtig gezicht.

Als natuurliefhebber bent u helemaal op uw plek in Hellendoorn. Bos, heide, water, zandverstuivingen, weilanden en volop fauna; Hellendoorn biedt dit allemaal! Ook zo’n om er lekker op uit te gaan! Aktief Overijssel heeft voor u enkele wandelroutes overzichtelijk op een rijtje gezet.

Routes in de omgeving van Hancate:

  • Route Hancate – Afstand: 5,6 km
  • Route Hancate – Afstand: 4, 8 km
  • Route Egede – Afstand: 3, 6 km
  • Pieterpad
  • Reggepad

De Vensterbaankiesroute

De Vensterbaankiesroute bestaat uit vier wandelroutes die u kennis laten maken met al het moois dat Egede, een buurtschap van Hellendoorn, te bieden heeft. Tijdens een rustpauze op de zitbanken die her en der langs de route zijn geplaatst, kijkt u als het ware door een venster naar de prachtige omgeving. Hier komt ook de naam ‘Vensterbaankiesroute’ vandaan. Verder is ‘Venster’n’een Twentse en ook Sallandse aanduiding van voortbewegen. De vier bewegwijzerde wandelroute varieren van drie tot vier, acht of twaalf kilometer. Vanaf Aktief Overijssel is het slechts 500 meter lopen naar het Startpunt; de stuw bij Hancate in Hellendoorn.

Bijkomen van uw schitterende wandeling?

Aktief Overijssel biedt ook hierin de helpende hand! Voor een kopje koffie met iets lekkers, een lunch of een 3-gangen diner, bent u van harte welkom in ons gastvrije Hellendoorn.

Meer weten? Bel 0572-330 926 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn op alle dagen bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.