Image Alt

Avonturentocht aan de Regge

Avonturentocht aan de Regge

Tussen de vier Sallandse heuvels, bij Hancate, stroomt het riviertje De Regge. Een ideale plek om een avonturentocht te starten. En laat daar nu ook Aktief Overijssel gelegen zijn. Kortom, met Aktief Overijssel als startpunt kunnen de avonturen op De Regge beginnen.

    •    11.00    Ontvangst met koffie en cake
    •    11.30    Klootschieten
    •    12.30    Lunchbuffet
    •    13.30    Kanotocht
    •    15.00    Pauze met drankje
    •    15.30    Handboog- of buksschieten
    •    16.15    Zeephelling
    •    17.00    Buffet de luxe of Barbecue de luxe
    •    19.00    verwachte eindtijd

De activiteiten op een rijtje:

Klootschieten

We hebben het over een echte Twentse volkssport. Het is een speelse uitdaging waar je wandelend een parcours over (on)gebaande wegen in het buitengebied aflegt.
De bedoeling van het spel is om met een kloot (houten bal gevuld met lood) in zo min mogelijk worpen een uitgestippelde route af te leggen. De hindernissen worden gevormd door de natuurlijke omgeving van zandpaden, watergangen en techniek om de kloot zo goed mogelijk te sturen.

Kanovaren

Pak een kano of kajak en probeer het droog te houden. Je ziet in ieder geval de wereld vanuit een heel ander perspectief, vanaf het water. De Regge is een schitterend riviertje dus dat wordt genieten.

Handboogschieten

Wie raakt de appel en wie niet?
We gaan terug naar de tijd van Robin Hood en Sherwood Forest. Wie heeft het scherpste oog en wie is een natuurtalent? Daar komen we vanzelf achter. Wie de meeste pijlen in de roos schiet, is de Robin Hood van de middag.
Wij gebruiken een recurveboog. De recurveboog heeft uiteinden die van de boogschutter afbuigen (re-curve). Voorafgaand en tijdens het schieten vertelt de ervaren instructeur je alles over de diverse schiettechnieken. Wij oefenen op een schietroos, dus geen appels op hoofden. Zo blijft iedereen gezond. In plaats van handboogschieten kun je ook buksschieten.

Buksschieten

Wat sommige nog met een proppenschieten kunnen raken? Onvoorstelbaar! Die hebben vast geoefend met buksschieten bij Aktief Overijssel. Met onze luchtdruk geweren kunt je na een korte instructie oefenen met de juiste richting…. en daarna de roos proberen te raken.
Schieten kan iedereen. In de juiste richting schieten leren de meeste ook snel, maar raken…. Kom gewoon vaak terug, dan lukt het steeds beter.

Zeephelling

Er af gaat vanzelf, maar erop… dat lukt alleen de allerbeste!
Lach eens om de afgang van een ander, de mislukte pogingen om overeind te blijven, laat staan de helling op te komen. Dat gebeurt allemaal op de zeephelling. Men neme een flinke helling, veel water en twee touwen. En je hebt een recept voor de beste lachbui die je in jaren hebt beleefd. Want of je nu de familie omlaag ziet glijden, je vriendengroep ziet ploeteren of de collega’s van de boekhouding onderuit ziet gaan. Het is altijd leuk, beregezellig en vooral uiterst amusant om te zien.
En als je dan eindelijk boven bent, glij je toch gewoon weer omlaag voor de volgende poging.

Prijs € 49,50 p.p. (kids € 25,00)

Extra mogelijk:

Koud/warm buffet compleet: meerprijs:  € 7,50 p.p.
Drankenbuffet tijdens eten (17.00 -19.00) € 10,- p.p. Liever de gehele dag vrij & onbeperkt drinken? dat kan voor €20,00 p.p.

vanaf 20 personen

Prijs: € 49.50 p.p.

Bel Aktief Overijssel 0572-330 926 voor informatie / reservering of vul het onderstaand formulier in.

Meer weten? Bel 0572-330 926 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn op alle dagen bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.