Image Alt

Avonturentocht rond Ommen

Tussen de vier Sallandse heuvels, stroomt het riviertje De Regge. Een ideale plek om een avonturentocht te starten. En laat daar vlakbij nu ook Aktief Overijssel gelegen zijn. Kortom, met Aktief Overijssel als startpunt kunnen de avonturen rond Ommen en op De Regge beginnen.

 •  11.00     Ontvangst met koffie en cake
 •  11.30    Klootschieten
•   12.30    Lunchbuffet
•   13.30    Oud Hollandse Spelen
•   15.30    Pauze met drankje
•   16.00    Handboog- of buksschieten
•   17.00    Buffet de luxe of Barbecue de luxe
•   19.00    verwachte eindtijd

De activiteiten op een rijtje:

Klootschieten

We hebben het over een echte Twentse volkssport. Het is een speelse uitdaging waar je wandelend een parcours over (on)gebaande wegen in het buitengebied aflegt.
De bedoeling van het spel is om met een kloot (houten bal gevuld met lood) in zo min mogelijk worpen een uitgestippelde route af te leggen. De hindernissen worden gevormd door de natuurlijke omgeving van zandpaden, watergangen en techniek om de kloot zo goed mogelijk te sturen.

Oud Hollandse Spelen

Wie kent ze niet van vroeger? De Oud Hollandse Spelen als spiegel schrijven, boter kaas en eieren, het tafelkegelspel of ringwerpen. De gezellige, warme en knusse huiselijke sfeer weer helemaal terug van weggeweest. Oud Hollandse Spelen een uitdagende activiteit, waar jong en oud van kan genieten!

Handboogschieten

Wie raakt de appel en wie niet?
We gaan terug naar de tijd van Robin Hood en Sherwood Forest. Wie heeft het scherpste oog en wie is een natuurtalent? Daar komen we vanzelf achter. Wie de meeste pijlen in de roos schiet, is de Robin Hood van de middag.
Wij gebruiken een recurveboog. De recurveboog heeft uiteinden die van de boogschutter afbuigen (re-curve). Voorafgaand en tijdens het schieten vertelt de ervaren instructeur je alles over de diverse schiettechnieken. Wij oefenen op een schietroos, dus geen appels op hoofden. Zo blijft iedereen gezond. In plaats van handboogschieten kun je ook buksschieten.

Buksschieten

Wat sommige nog met een proppenschieten kunnen raken? Onvoorstelbaar! Die hebben vast geoefend met buksschieten bij Aktief Overijssel. Met onze luchtdruk geweren kunt je na een korte instructie oefenen met de juiste richting…. en daarna de roos proberen te raken.
Schieten kan iedereen. In de juiste richting schieten leren de meeste ook snel, maar raken…. Kom gewoon vaak terug, dan lukt het steeds beter.

Prijs € 49,50 p.p. (kids € 25,00)

Extra mogelijk:

Koud/warm buffet compleet: meerprijs:  € 7,50 p.p.
Drankenbuffet tijdens eten (17.00 -19.00) € 10,- p.p. Liever de gehele dag vrij & onbeperkt drinken? dat kan voor €20,00 p.p.

vanaf 20 personen

Prijs: € 49.50 p.p.

Bel Aktief Overijssel 06 – 513 76 960 voor informatie / reservering of vul het onderstaand formulier in.

    Meer weten? Bel 06 51 37 69 60 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag zijn wij gesloten. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.