Image Alt

Spelen van weleer

49,95 p.p. vanaf 20 personen 5 uur

Duik eens een middagje in de nostalgie!

Dan gaan we weer boter kaas en eieren spelen, bakje werpen, sjoelen en ringsteken. Wat toen leuk was, is het nu ook nog. En er is geen spel bij dat je moet opladen, uploaden of refreshen. Dat doen we met de spelers natuurlijk wel! Bij de start al met koffie en thee en na afloop met een spetterend buffet de luxe.

Aankomst met koffie en cake. Daarna kan er gespeeld worden.

Croquet

Je kunt er haringen mee in, en pieren uit de grond slaan. Maar bij Aktief Overijssel gebruiken we de houten hamers om croquet mee te spelen, ons nieuwe spel. Croquet speel je met de hele familie, want de inspanning is gering en de snelheid ook. Daarom speelden vroegen ook de dames het, in het lang. Er komt wel behendigheid bij kijken en balinzicht. Bij croquet is het de bedoeling om in zo weinig mogelijk slagen de houten bal met een houten hamer, door de hoepeltjes te slaan en weer terug.

Reuzensjoelbak

Die van ons is 5 meter lang! We overdrijven niet, de reuzensjoelbak van Aktief Overijssel is echt 5 meter lang. En zo wordt een gewoon potje sjoelen, opeens een serieuze zaak. Dat is het volgens de echte sjoelers toch wel, want er zijn officieel spelregels en een heuse competitie.
Reuzensjoelen bij Aktief Overijssel houdt zich aan die spelregels. Alleen is de bak 5 meter lang en zijn ook de sjoelschijven veel groter. Je zou denken dat de speler met de grootste handen altijd wint, maar die vlieger gaat niet op.

Oud Hollandse spelen

Wie kent ze niet van vroeger? De Oud Hollandse Spelen als spiegel schrijven, boter kaas en eieren, het tafelkegelspel of ringwerpen. De gezellige, warme en knusse huiselijke sfeer weer helemaal terug van weggeweest. Oud Hollandse Spelen een uitdagende activiteit, waar jong en oud van kan genieten!
Oud Hollandse Spelen op een rijtje:
1. Schuifbiljart: Probeer de schijven met behulp van de keu in het vak achter in de bak te schuiven.
2. Trekbiljart: Probeer de biljartbal zo over de stokken te laten rollen, dat u deze in de hole met 10 punten kunt laten vallen.
3. Ringwerpspel: Men probeert de ringen één voor één om de pionnen te werpen.
4. Boter, kaas en eieren: Probeer horizontaal, verticaal of diagonaal 3 pilonnen van uw eigen kleur op een rij te krijgen.
5. Stabillo: Een recht opstaande toren bouwen van de cilindervormige stenen terwijl men afwisselend links en rechts de bouwstenen oppakt, te beginnen met de donkere en te eindigen met de lichte.
6. Tafelkegelspel: Probeer zo veel mogelijk punten te halen door met de kogel kegels omver de werpen.
7. Rolbak: Probeer de schijven in de vakken met de hoogste punten achter in de bak te laten rollen.
8. Bakje werpen: Probeer zo veel mogelijk punten te scoren door tonnetjes te verzamelen.
9. Spiegel schrijven: Volg in 2 minuten met de viltstift de doolhof, zonder naast het pad te komen
10. Klompjesgolf: Probeer in zo weinig slagen de bal in de hole te krijgen.

17.00 Koud/warm buffet de luxe
19.00 einde

Extra mogelijk:

Koud/warm buffet compleet: meerprijs:  € 7,50 p.p.
Drankenbuffet tijdens eten (17.00 -19.00) € 15,00,- p.p. Liever de gehele dag vrij & onbeperkt drinken? Dat kan voor €20,00 p.p.

Voor groepen kleiner dan 20 personen wordt een toeslag van 10% per persoon berekend.

Bel ons op 06 – 513 76 960 voor informatie / reservering of vul het onderstaand formulier in.

    Meer weten? Bel 06 51 37 69 60 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag zijn wij gesloten. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.