IJspegelkampioenschappen

IJspegel kampioenschappen

49.50 p.p. vanaf 10 personen 4 uur

Het zijn niet gelijk de grootste onderdelen op de Olympische Winterspelen en daarom misschien onopgemerkt. Maar bij Aktief Overijssel kun je er gewoon op trainen. In de winter binnen en gedurende de rest van het jaar ook buiten. Alleen moet je dan wel opschieten, anders smelt het ijs!

Je kunt koud beginnen met Sneeuwpopschieten, Lawinegevaar of Sneeuwbalprikken. Om daarna de spanning en de temperatuur te laten oplopen tijdens Curling of het Skibroekhangen. De echte teamspirit komt naar boven bij de Meermans-ski race. Wie dan nog als team bij elkaar zit, is in ieder geval de morele winnaar.

Wat doe je allemaal tijdens de IJspegel Kampioenschappen:

Sneeuwpopschieten

Op de schietschijf zit een sneeuwpop. Opschieten anders is het spelletje over voordat het begon! Met de recurveboog van Aktief Overijssel maak je een beste kans. De recurveboog heeft uiteinden die van de boogschutter afbuigen (re-curve). Voorafgaand en tijdens het schieten vertelt de ervaren instructeur je alles over de diverse schiettechnieken.

Lawinegevaar

Het antwoord fout? Dan zit je met de brokken!
Er is een toren gebouwd uit 54 houten blokken. Er zijn twee teams. Je moet vragen beantwoorden waarbij je kunt kiezen uit: waar-niet waar vragen, multiple choice en open vragen. Heeft het team de vraag goed beantwoord, dan moet het andere team blokjes weghalen, zonder dat de toren instort, want dan heb je verloren. Heeft het team de vraag fout, dan moeten ze zelf de blokjes weghalen. Stort de toren in, dan hebben ze verloren. Blijft de toren staan, dan heeft iedereen weer kansen.

Sneeuwbalprikken

Wie weet de meeste sneeuwballen te raken? Welk team blijft koel en wint deze strijd? Dat is sneeuwbal prikken in het kort. Het is een typische groepsactiviteit, waar samenwerking en behendigheid een grote rol spelen. Elk team bestaat uit drie personen. Zij moeten er samen voor zorgen dat een bal over een stalen constructie rolt om aan het einde, de sneeuwbal te prikken. Wie de meeste sneeuwballen prikt, heeft gewonnen.

Curling

Curling kennen we allemaal als zwabberen over het ijs om de curlingsteen (die glijdende fluitketel) zo dicht mogelijk bij de dolly (het doel) te krijgen. Wij hebben daar een indoor variant voor. Nu moet de curlingsteen zo dicht mogelijk bij de middenstip komen. Twee teams schuiven hun curlingsteen over een speciale mat. Wie het dichts bij de middenstip eindigt heeft een punt. De indoor curlingsteen weegt maar 2,3 kilo, dus iedereen kan meedoen.

Meermansski race

Met z’n vieren op één paar ski’s. Dat wordt lachen.
Ben benieuwd of de groep het ditmaal lukt zonder te vallen. Want dat is nog nooit gebeurd. Lachen, dat doen we altijd wel. En volop, want het is toch heel moeilijk om met drie of vier mensen op een paar ski’s een parcours af te leggen. Vaak wordt de eerste bocht niet eens gehaald. Dan ligt het hele team al op zwaar slagzij en dan moeten de hindernissen nog komen.

Inclusief koffie/thee bij ontvangst & een uitgebreid warm/koud buffet!

Voor groepen kleiner dan 20 personen wordt een toeslag van 10% per persoon berekend.

    Meer weten? Bel 06 51 37 69 60 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag zijn wij gesloten. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.