Image Alt

Buffelen op de bouw

59,50 p.p. vanaf 20 personen (minder personen ook mogelijk) 4 uur

Op de bouw komt het aan op vakmanschap en teamwerk. Maar ook lekker ouwehoeren, naar de meisjes fluiten en pissen in de badkuip. De hele dag betonstorten en dan met de jongens een potje bier drinken.

Het huis komt af, maar vraag niet hoe. Hoog tijd voor een cursus efficiënt werken op de bouw, van Aktief Overijssel. Maar het blijft ook leuk, met opdrachten, verschillende behendigheidsspelletjes en natuurlijk drinken en een stevige maaltijd na afloop. Want waar hard gewerkt wordt, wordt ook goed gegeten.

Wat moet er op de bouw allemaal gebeuren?

Kruiwagenrace

Wie een kruiwagen heeft, komt er wel!
Maar dat geldt niet bij Aktief Overijssel. Daar is het maar de vraag of je met je kruiwagen wel de eindstreep haalt. Je bent volledig afhankelijk van je teamleden die, in estafettevorm, de kruiwagen over het parcours kruien.

Spijkerslaan

Even die spijkers doorspijkeren, draadnagelen of verdekt aftimmeren. Als het maar vast zit is het goed op de bouw. Bij Buffelen op de bouw tellen alleen de geheel ingeslagen spijkers, maar je mag pas slaan als je de vraag goed hebt.
Durf je een open vraag aan? Dan is het goede antwoord 3 x slaan waard. Multiple choice vraag goed geeft recht op 2 x slaan en een goede “waar-niet waar” vraag levert 1 slag op. Wie gaat winnen? Speel het en je weet het! Alleen de volledig in het blok geslagen spijkers tellen!

Reuze Jenga

Afbreken en een ander met de brokken laten zitten!
Daar gaat dit behendigheidsspel over. Reuze Jenga is een denk- én behendigheidsspel. Er is een toren gebouwd uit 54 houten blokken. Er zijn twee teams. Je moet vragen beantwoorden waarbij je kunt kiezen uit: waar-niet waar vragen, multiple choice en open vragen.
Heeft het team de vraag goed beantwoord, dan moet het andere team blokjes weghalen, zonder dat de toren instort, want dan heb je verloren. Heeft het team de vraag fout, dan moeten ze zelf de blokjes weghalen. Stort de toren in, dan hebben ze verloren. Blijft de toren staan, dan heeft iedereen weer kansen.

Het grote weekendspel

Wat doet een bouwvakker in het weekend? Bij-beunen! Uitrusten kan maandag wel weer. Wie is de grootste bij-beuner van de bouwploeg? Je komt er achter als je het grote weekendspel gaat spelen. Het is een soort reuze ganzenbord met op verschillende vlakken opdrachten. Wie de meeste punten heeft, is de beste beuner van het weekend.

De hele avond (kan ook in de middag) duurt ongeveer 4 uur (inclusief buffet) en wordt afgesloten met ijs of koffie. Natuurlijk wordt dan ook de beste bouwer bekend gemaakt.

Buffelen op de bouw in het kort:

20.00 uur              Ontvangst met koffie, uitleg en overalls passen
20.30 uur              Start van de competitie
21.00 uur              Onderbreking voor groots warm/koud buffet
22.30 uur              Vervolg competitie
23.45 uur              IJs of koffie en bekendmaking van de winnaar
24.00 uur              Einde

4 uur durend drankbuffet 4 uur durend drankbuffet

U kunt ook voor een ander tijdstip kiezen.

Aanpassingen in activiteiten en buffet kan in overleg

    Meer weten? Bel 06 51 37 69 60 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag zijn wij gesloten. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.