Image Alt

Klootschieten

4.95 p.p. vanaf 10 personen 1,5 uur

Klootschieten in Overijssel

Een leuke activiteit voor jong en oud, waarin gezelligheid en vrolijkheid hand in hand loopt met een wandeling door de schitterende natuur van Twente. We hebben het over het beoefenen van de Twentse volkssport Klootschieten! Het is een speelse uitdaging waarin u wandelend met uw groepsleden een parcours over (on)gebaande wegen in het buitengebied aflegt.

De bedoeling van het spel is om met een kloot (houten bal gevuld met lood) in zo min mogelijk worpen een uitgestippelde route af te leggen. De hindernissen worden gevormd door de natuurlijke omgeving van zandpaden, watergangen en techniek om de kloot zo goed mogelijk te sturen. Voordat u op stap gaat geven onze instructeurs een duidelijke instructie over de techniek en de puntentelling. Daarna gaat u met de kloten, de ‘klootzak”en de klotenvanger op pad. U kunt uw programma wat royaler maken door wat drankjes, versnaperingen of lunchpakketje te bestellen. Zo kunt u enkele uren onder het genot van hapjes en drankjes gezellig bezig zijn. Met uiteraard aan het slot een feestelijke prijsuitreiking. Welk team zal dit onderdeel het beste volbrengen?

Genieten van al het moois dat Salland te bieden heeft!

Onze klootschietroute gaat dwars door het platteland van Salland. Het aantrekkelijke van dit programma is dat naast gezelligheid, ook genieten van de zo mooie natuur onlosmakelijk met deze activiteit is verbonden. U kunt zo genieten en proeven van de schitterende natuur van Hellendoorn, met daarbij het wedstrijdelement dat garant staat voor vrolijk vermaak!

TIP: Het Klootschieten is prima te combineren met een andere leuke activiteit.

    Meer weten? Bel 0572-330 926 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag zijn wij gesloten. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.