Image Alt

Piratenavond

59,50 p.p. vanaf 20 personen (minder personen ook mogelijk) 4 uur

Doe mee met de Pirates of the Caribbean.

Enteren, kapen en schipbreuk lijden. Het zijn maar een paar dingen die je allemaal kunnen overkomen als je een echte piraat bent. Maar ook aanspoelen op een onbewoond eiland op een vat met rum, gevangen gezet worden en weer ontsnappen en op je houten poot spelen. Een piraat verveelt zich geen moment.

Dat gaat op deze Piratenavond ook niet gebeuren. En voor scheurbuik hoeft ook niemand te vrezen, er is voor iedereen ruim voldoende op het uitgebreide piratenbuffet.

Wat ga je als piraat beleven?

Scheepstouwtrekken

Wie trekt wie over de streep?
Ook piraten hebben onderling wel eens ruzie. Een partijtje scheepstouwtrekken moet dan de beslissing geven. Als je wil winnen heb je kracht, uithoudingsvermogen en tactiek nodig. Soms even iets meegeven kan het andere team uit balans halen. Dan sleep je de buit zo binnen. Zet de hakken in het zand en maak er het beste van!

Houtenpoten race

Veel zeerovers hadden er een, maar wij gaan met twee houten benen aan de wandel. Elk team gaat met stelten een parcours aflopen. De optelling van de verschillende scores bepaald de eindscore.

Papegaai schieten

Het zijn van die leuke beestjes, maar ze worden wel over de tachtig. En als ze dan ook nog grof in de mond worden, ga je er toch over denken. Afschieten, maar dan wel eerst van de schouder halen.
Natuurlijk schieten we geen echte papegaai. Maar verder is het een bloedserieuze zaak. Bij Aktief Overijssel gebruiken we een recurveboog. De recurveboog heeft uiteinden die van de boogschutter afbuigen (re-curve). Voorafgaand en tijdens het schieten vertelt de ervaren instructeur je alles over de diverse schiettechnieken.

Dubbele ooglap proef

Met één ooglap kun je nog redelijk de horizon afturen. Met twee wordt het zicht behoorlijk minder. Toch gaan de twee teams met dubbele ooglappen taken uitvoeren. Je teamleden mogen aanwijzingen geven. Val maar niet van het dek af!

De hele avond (kan ook in de middag) duurt ongeveer 4 uur (inclusief buffet) en wordt afgesloten met ijs of koffie. Natuurlijk wordt dan ook de grootste piraat bekend gemaakt.

Piratenavond in het kort:

20.00 uur              Ontvangst met koffie, uitleg en aanmonsteren
20.30 uur              Start van de competitie
21.00 uur              Onderbreking voor groots warm/koud buffet
22.30 uur              Vervolg competitie
23.45 uur              IJs of koffie en bekendmaking van de winnaar
24.00 uur              Einde

4 uur durend drankbuffet 4 uur durend drankbuffet

U kunt ook voor een ander tijdstip kiezen.

Aanpassingen in activiteiten en buffet kan in overleg

Bel Aktief Overijssel 06 – 513 76 960 voor informatie / reservering of vul het onderstaand formulier in.

    Meer weten? Bel 06 51 37 69 60 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag zijn wij gesloten. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.