Image Alt

Vikingavond

59,50 p.p. vanaf 20 personen (minder personen ook mogelijk) 4 uur
Wie heeft Wickie gezien?

Wickie de Viking en al zijn familieleden worden gezocht door Hagar, de Vikinghoofdman van deze avond. Hij probeert uit te zoeken welke Vikingen sterk genoeg zijn om op zijn Vikingschip mee te gaan. Dat wordt dus een stevige competitie waarbij er uiteindelijk maar één de winnaar kan zijn.

Het hele gezelschap wordt in Vikingkleding gestoken en dan kan de competitie beginnen. Natuurlijk na een kopje koffie en uitleg van de spelregels, want zelfs woeste Vikingen hebben regels.

Wat ga je allemaal doen;

Spijkerslaan

Vikingen hebben kracht en kennis nodig. Hier komen kracht, handigheid en kennis bijeen. Alleen zo sla je de spijker op z’n kop.
Durf je een open vraag aan? Dan is het goede antwoord 3 x slaan waard. Multiple choice vraag goed geeft recht op 2 x slaan en een goede “waar-niet waar” vraag levert 1 slag op. Wie gaat winnen? Speel het en je weet het! Alleen de volledig in het blok geslagen spijkers tellen!

Handboogschieten

Wie kan de Eland raken?
Vikingen eten graag stevig en veel. Daarom is het Elandschieten een vaardigheid die je wel onder de knie moet krijgen. De Eland is natuurlijk niet echt en als boog gebruiken we een recurveboog.
De recurveboog heeft uiteinden die van de boogschutter afbuigen (re-curve). Voorafgaand en tijdens het schieten vertelt de ervaren instructeur je alles over de diverse schiettechnieken.

Armworstelen

Het gaat om kracht en tactiek.
Wat doen Vikingen op lange koude winteravonden? Armpje drukken!  Ook hier zijn tactiek, krachtverdeling en wilskracht bepalend. De krachtmeting begint als beide Vikingen hun elleboog op de tafel hebben geplaatst en de beide handen elkaar pakken. De aderen zwellen op, de spierballen worden zichtbaar….. de handen hellen van links, naar rechts. Wie de hand van zijn tegenstander, tegen het tafelblad drukt, heeft gewonnen. Wel je elleboog op de tafel houden, anders word je gediskwalificeerd.

Het grote Vikingspel

Om een goede Viking te worden heb je heel wat kennis, ervaring en kracht nodig. Bij het grote Vikingspel komt dat allemaal aan de orde. Het is een soort reuze ganzenbord met op verschillende vlakken opdrachten. Wie de meeste punten haalt wordt zeker een goede Viking.

De hele avond (kan ook in de middag) duurt ongeveer 4 uur (inclusief buffet) en wordt afgesloten met ijs of koffie. Natuurlijk wordt dan ook de winnaar bekend gemaakt.

Vikingavond in het kort:

20.00 uur              Ontvangst met koffie, uitleg en verkleden tot echte Vikingen
20.30 uur              Start van de competitie
21.00 uur              Onderbreking voor groots warm/koud buffet
22.30 uur              Vervolg competitie
23.45 uur              IJs of koffie en bekendmaking van de winnaar
24.00 uur              Einde

4 uur durend drankbuffet 4 uur durend drankbuffet

U kunt ook voor een ander tijdstip kiezen.

    Meer weten? Bel 06 51 37 69 60 voor vragen, reserveringen en meer. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag zijn wij gesloten. Liever contact per mail? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.