Zuid-Amerikaanse Avond

Zuid-Amerikaanse Avond

Copacabana, Montevideo, Rio.

Alleen die namen al, die sfeer, dat temperament. Waren wij Hollanders maar zo gemakkelijk, losjes in de heupen en hartstochtelijk. Toch? Of zijn we echt wel losser dan we lijken?

De beste manier om daar achter te komen is een onvervalste Zuid-Amerikaanse avond.  Met het hele gezelschap aan de Flamingo en Limbo Dance. Probeer daar maar nuchter bij te blijven. Tante Corrie in de bocht en ome Wim met sombrero en eindelijk aan het dansen. Het kan allemaal en nog veel meer. En wie het meest zijn best heeft gedaan, wordt als winnaar van de avond gehuldigd.

Nadat de spelregels zijn uitgelegd en iedereen een sombrero en poncho heeft aangetrokken, kan de competitie beginnen.

Wat gaan we die avond doen?

Limbo dancing

Wat is een Zuid-Amerikaanse avond zonder? Gooi die heupen los en de blouse open. Het mag met een blote buik, maar het moet met opzwepende muziek, een steeds lager hangende stok en natuurlijk aanmoedigingen.
Wie is het meest soepel in de heupen? Wie gaat het diepst door de knieën en wie geeft er een leuke schwung aan? Iedereen kan meedoen dus aan het einde van de avond weet je het.

Kokosnootkegelen

Je hebt apen… en vervelende apen!
En in dit geval komen de kokosnoten niet van boven uit de boom. We gaan er mee kegelen. Een soort van Jeu des Boules met een Zuid-Amerikaanse touch. Elk team zorgt dat z’n noten zo dicht mogelijk bij de cirkel liggen. Aan de noten van anderen mag je niet komen.

Struisvogel schieten

Wie raakt een vogel die 50km per uur loopt?
Daar heb je een geoefend oog voor nodig, een dosis geluk en natuurlijk een perfecte handboog. Voor het gemak hebben we bij Aktief Overijssel de struisvogel van papier gemaakt en staat deze stil. Dan is het al moeilijk genoeg.
Als handboog gebruiken we de recurveboog. Deze heeft uiteinden die van de boogschutter afbuigen (re-curve). Voorafgaand en tijdens het schieten vertelt de ervaren instructeur je alles over de diverse schiettechnieken.

Blaaspijpschieten

Een van de meest veilige schietsporten is blaaspijpschieten. We noemen het ook wel “pijltjes schieten”. De Indianen waren er erg bedreven in. Het is een efficiënte en geruisloze manier om je doel te treffen. Gebruikten de Indianen giftige pijlen, wij houden het bij gewone pijltjes die hooguit de ballonnen van je tegenstander lekschieten. En dan moet je nog goed je best doen ook.

 

Het spel valt alleen stil voor een groots opgezet warm/koud buffet.

De hele avond (kan ook in de middag) duurt ongeveer 4 uur (inclusief buffet) en wordt afgesloten met ijs of koffie. Natuurlijk wordt dan ook de winnaar bekend gemaakt.

Zuid-Amerikaanse avond in het kort:

20.00 uur              Ontvangst met koffie, team samenstelling, uitleg en sombrero en poncho passen.
20.30 uur              Start van de competitie
21.00 uur              Onderbreking voor groots warm/koud buffet
22.30 uur              Vervolg competitie
23.45 uur              IJs of koffie en bekendmaking van de winnaar
24.00 uur              Einde

4 uur durend drankbuffet

U kunt ook voor een ander tijdstip kiezen.

Aanpassingen in activiteiten en buffet kan in overleg

 

vanaf 20 personen

Prijs: € 42.95 p.p.

van 10 tot 14 personen, € 49.50 p.p.
van 15 tot 19 personen, € 47.50 p.p.

Bel Aktief Overijssel 0572-330 926 voor informatie / reservering of vul het onderstaand formulier in.

Vraag meer informatie

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Graag informatie over:


Naam feest / arrangement
Aantal personen
Opmerkingen
Vraag: 1+1 =